Follow us

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Το «Kafetierra», με εμπνευστές τρεις Έλληνες, άνοιξε στην καρδιά της Μαδρίτης και εκπαιδεύει τους Ισπανούς στον καλό καφέ.

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Εδώ και λίγες εβδομάδες στην περιοχή Salamanca της Μαδρίτης το ολοκαίνουριο spot με το χαρακτηριστικό όνομα «Kafetierra» (Calle de Hermosilla 108, fb.com/kafetierra) έχει γίνει talk of the town, χάρη στα εξειδικευμένα σεμινάριά του, που σκοπό έχουν να μυήσουν τους Ισπανούς σε έναν διαφορετικό τρόπο απόλαυσης του καφέ: τον καφέ αλά ελληνικά, αφού πίσω από το μελετημένο coffee concept κρύβεται μια δυνατή και έμπειρη ομάδα από τον τόπο μας.

Ο ταλαντούχος και βραβευμένος bartender Δημήτρης Παπαιωάννου, ο επιχειρηματίας Χαράλαμπος Ιωαννίδης και η Μπέσσυ Βρετού, που έχει δυναμική πορεία σε γνωστές πολυεθνικές εταιρείες, ένωσαν τις δημιουργικές ιδέες τους και την αγάπη τους για τον καφέ και έφτιαξαν αυτόν τον νέο, ζωντανό χώρο, όπου η απόλαυση του καφέ γίνεται ταξίδι σε όλους τους διάσημους προορισμούς των εξαιρετικών κόκκων. Από εκεί είναι εμπνευσμένο και το όνομα του μαγαζιού, που σημαίνει η Γη του καφέ: Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τους κόκκους που επιθυμεί, για παράδειγμα από τον Παναμά ή την Κένυα και να τους γευτεί απόλυτα φρέσκους, αφού στο μαγαζί γίνεται και το καβούρδισμα τους.

Καφές με ελληνικό άρωμα στην Ισπανία

Οι τρόποι να τους δοκιμάσει είναι πολλοί, από espresso έως καφέ φίλτρου, ή ακόμη και σε διάφορα ροφήματα. Σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Φούκη, από την εταιρεία καφέ Handpickers, οι κόκκοι του «Kafetierra» είναι αποκλειστικά ποικιλίας Arabica, επιλεγμένοι από μικρές, εκλεκτές φάρμες, ενώ η ομάδα σχεδιάζει να επεκτείνει το project και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.