Follow us

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ

Μέσα από ένα τετραήμερο παρουσιάσεων και σεμιναρίων στις 7 – 10 Φεβρουαρίου, το εξειδικευμένο brand θα εξερευνήσει το σημείο όπου η τέχνη του καφέ συναντά το επιστημονικό υπόβαθρο της παραγωγής του, προσφέροντας παράλληλα υψηλής ποιότητας blends από ποικιλίες Arabica.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ

Ξεχωριστή μονάδα παραγωγής εξαιρετικής ποιότητας espresso, η Qualita Unica διοργανώνει για δεύτερη χρονιά την εξειδικευμένη τετραήμερη έκθεσή της, που από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου θα μετατρέψει τον εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου Μεγάρου σε ένα ταξίδι στον κόσμο του καφέ.

Εταιρεία που έχει ξεχωρίσει στον χώρο του καφέ, χάρη στις tailored προτάσεις χαρμανιών που σχεδιάζει αποκλειστικά για τους πελάτες της, η Qualita Unica δεν θα μπορούσε να μην αφιερώσει σημαντικό κομμάτι της έκθεσης στις μαγικές δυνατότητες που αποκαλύπτει ο κόσμος του καφέ. Εξαιρετικά blends από την ποικιλία Arabica θα έχουν την τιμητική τους, νέες τεχνικές στην παραγωγή και το καβούρδισμα θα παρουσιαστούν από ειδικούς της εταιρείας, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης, κορυφαίοι επιστήμονες θα αποκαλύψουν τις έρευνες τους για το brewing και roasting, και θα μιλήσουν για τις διαδικασίες που επηρεάζουν τα αρώματα και την γεύση του καφέ, φροντίζοντας κάθε μέρα να είναι γεμάτη με πληροφορίες και νέες γεύσεις.

Η Qualita Unica αποκαλύπτει τις νέες τάσεις του καφέ

Παράλληλα, ειδική έμφαση θα δοθεί στην ανάδειξη των τάσεων αιχμής στο τερέν του specialty coffee, ενώ στα highlight του τετραημέρου περιλαμβάνεται και η παρθενική παρουσίαση της espresso μηχανής Victoria Arduino Eagle One.

Όσο για τα εξειδικευμένα σεμινάρια, μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η φρύξη του καφέ, η βελτιστοποίηση των παραμέτρων της μηχανής espresso μέσω της ανάλυσης των οσμηρών μορίων του καφέ και της γεύσης, οι θρεπτικές ιδιότητες του γάλακτος και του αφρού, το αρωματικό προφίλ του καφέ, η παρακολούθηση της κινητικής απελευθέρωσης του διοξειδίου του άνθρακα από φρυγανισμένους κυάμους καφέ και η διεργασία κρυστάλλωσης του νερού κατά την πορεία φρύξης του καφέ. Οι ομιλίες ξεκινάνε κάθε μέρα από τις 12 το πρωί και κρατάνε περίπου μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.