Follow us

Ανοιχτά και τις Κυριακές τα Super Markets

Ειδικές αριθμημένες κάρτες εισόδου και ένα άτομο ανά 10 τ.μ. για κάθε κατάστημα, είναι τα μέτρα που τηρούνται ήδη στα σούπερ μάρκετ της χώρας, ενώ από 19 Μαρτίου τα καταστήματα θα λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο, παραμένοντας ανοιχτά και τις Κυριακές.

Ανοιχτά και τις Κυριακές τα Super Markets

Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ της χώρας θα λειτουργούν καθημερινά από τις 7 π.μ. έως τις 10 μ.μ., ενώ τις Κυριακές θα παραμένουν ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ. Το μέτρο, σε συνδυασμό με τη συνέχιση λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στοχεύει στην ομαλή εξυπηρέτηση των καταναλωτών, με γνώμονα την τήρηση των μέτρων πρόληψης του Covid-19.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε σούπερ μάρκετ του Γαλατσίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα και οι αγορές πρέπει να γίνονται με ηρεμία και χωρίς πανικό από τους καταναλωτές. Αναφερόμενος στη συνέχεια λειτουργία των λαϊκών αγορών, εξήγησε ότι «στις λαϊκές ψωνίζει πολύς κόσμος και [αν αυτές κλείσουν] αυτός ο κόσμος θα προστεθεί στα σούπερ μάρκετ». Επιπλέον, «κρίθηκε ότι, υγειονομικά, δεν χρειάζεται να κλείσουν, επειδή είναι σε ανοιχτό χώρο», προσέθεσε, ευχαριστώντας τις ελληνικές εταιρείες που δεν προέβησαν σε αύξηση τιμών στα προϊόντα τους.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και από τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, που κάλεσε τους ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ να προσλάβουν προσωπικό, λόγω της επέκτασης ωραρίου.

Επίσης...

3 συνταγές για ανάλαφρες μους

Δοκιμάστε τρεις παρασκευές που απογειώνουν την αέρινη κρέμα.

3 συνταγές με πρωταγωνιστή το αμύγδαλο

Σε πίτα, σε τάρτα άλλα και σε... τρίγωνα θα βρεις τον εύγευστο ξηρό καρπό στις συνταγές εντός.

Περισσότερα από

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.