Follow us

Tourism Award για το cocktail φεστιβάλ «Bar Engage»

Την δυναμική θέση της Λάρισας στην cocktail σκηνή της χώρας επιβεβαίωσαν τα Tourism Awards, βραβεύοντας το φεστιβάλ cocktail και γαστρονομίας που μπαίνει φέτος στην πέμπτη του χρονιά, έχοντας συγκεντρώσει μερικούς από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής στα pop up events του.

Tourism Award για το cocktail φεστιβάλ «Bar Engage»

Το 2016 μια δεμένη και έμπειρη παρέα από το χώρο του bartending, οι Αλέξανδρος Σακελλέρης, Αλέξης Πατσιούρας, Στέφανος Δραγανιδάκης και Άρης Μακρής διοργάνωσαν μια πρωτότυπη γιορτή στην Λάρισα με πρωταγωνίστρια την bar σκηνή της πόλης. Μέσα σε τέσσερα χρόνια το Bar Engage μεγάλωσε, εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε και σε άλλους τομείς της γαστρονομίας, του πολιτισμού και του τουρισμού, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους καλύτερους bartenders της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, για μια ολόκληρη εβδομάδα, η Λάρισα μπαίνει σε άλλους δυνατούς και νόστιμους ρυθμούς, διαδίδοντας στους επισκέπτες και στους επαγγελματίες τις νέες τάσεις του bartending και των cocktails και παράλληλα κάνοντας μια βουτιά στην ιστορία και στις γεύσεις της πόλης. Οι εκδηλώσεις μοιράζονται στα μαγαζιά και αγκαλιάζουν εκτός από τα bar, τους χώρους εστίασης, αναδεικνύοντας την τοπική γαστρονομία και τους παραγωγούς της περιοχής.

Τις προηγούμενες χρονιές παρακολουθήσαμε πειράματα για ευρηματικές συνταγές cocktail, που παντρεύουν, για παράδειγμα, ελληνικά spirits με ντόπια τυριά και βότανα, ενώ δοκιμάσαμε επιτυχημένα ζευγάρια ποτών και παραδοσιακών πιάτων της Θεσσαλίας και επισκεφτήκαμε δημιουργικούς παραγωγούς. Ενέργειες που δυνάμωσαν την τοπική οικονομία, έφεραν νέους επισκέπτες και διέδωσαν τα προτερήματα της Λάρισας, που μέχρι τότε δεν αποτελούσε διάσημο τουριστικό προορισμό.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που αυτή η προσπάθεια ξεχώρισε και έφερε στην κοινότητα των Spirit Festivals το πρώτο της βραβείο τουρισμού. Όπως μας είπε ο Στέφανος Δραγανιδάκης, αυτή η διάκριση τους έδωσε τη δύναμη να συνεχίσουν και να εξελίξουν ακόμα περισσότερο αυτή την γιορτή ενισχύοντας τον τουρισμό της Θεσσαλίας.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.