Follow us

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Φύλλα περέκ «Αγροζύμη»

Τα «περέκ» είναι λεπτά, τραγανά φύλλα ζύμης προψημένα, έτοιμα για πολλές χρήσεις στην κουζίνα. Μπορείς με αυτά να φτιάξεις μια πρόχειρη πίτα στο τηγάνι, να τα χρησιμοποιείς σαν «νάτσος» για σνακ, να γίνουν βάση για μια γρήγορη πίτσα, να συνοδέψεις το φαγητό σου αντί για ψωμί.

Με ιστορική καταγωγή από τον Πόντο και την Καππαδοκία, τα δαντελένια φύλλα περέκ ήταν πάντα μια λύση για διευκόλυνση της νοικοκυράς. Πρόσφατα, προστέθηκαν πρόσφατα στα ποιοτικά προϊόντα της βορειοελλαδίτικης βιοτεχνίας «Αγροζύμη», γνωστή μας από τα εξαιρετικά της ζυμαρικά και προϊόντα σταριού. Είναι αγνά, χωρίς κανένα συντηρητικό ενώ διατηρούνται για πολύν καιρό στη συσκευασία τους.

Η χρήση τους, απλούστατη: τα περνάμε στιγμιαία κάτω από το νερό, στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε. Σε κάποιες συνταγές χρειάζονται ένα ελαφρύ ράντισμα με ελαιόλαδο. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα σπάσουν στο ταψί, γιατί στο ψήσιμο ενώνονται πάλι. Τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, σπασμένα ή κομμένα σε κομμάτια.

Ένα νόστιμο σνακ για συνοδεία διαφόρων ντιπ γίνεται αν ψήσουμε ένα φύλλο περέκ ραντισμένο με ελαιόλαδο, ανθό αλατιού και μυρωδικά (π.χ. θυμάρι, πάπρικα, δεντρολίβανο) και το σπάσουμε σε μικρά κομμάτια, σαν νάτσος. Για να φτιάξουμε μια βάση πίτσας βάζουμε στο ταψί ένα-ένα 3 φύλλα περέκ βρεγμένα από τη μια πλευρά και λαδωμένα, απλώνουμε τα υλικά μας στην επιφάνεια του τελευταίου φύλλου και ψήνουμε. Ακόμα πιο εύκολα γίνεται μια πρόχειρη, αλλά πολύ νόστιμη τυρόπιτα σε λαδωμένο τηγάνι, με θρυμματισμένη φέτα για γέμιση. Ν.Γ.

Για περισσότερες κι ενδιαφέρουσες συνταγές μπείτε στο www.agrozimi.gr.

Αγροζύμη - Αραβησσός Πέλλας, 2382099318 – 99316.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.