Follow us

«Umami Pasta Fresca»: To αλλιώτικο street food της Αλεξανδρούπολης

Το καλοφαγικό project του Γιώργου Τουρατζή αναβαθμίζει την εμπειρία του take away, προσθέτοντας εστιατορική οπτική στην casual οικειότητα του φρέσκου ζυμαρικού, με ποιοτική πρώτη ύλη και τολμηρές ιδέες.

«Umami Pasta Fresca»: To αλλιώτικο street food της Αλεξανδρούπολης

Γνωστός μας από το… ακριτικό, αλλά υπερτοπικό Umami Festival της Αλεξανδρούπολης, το premium φεστιβάλ οίνου και γαστρονομίας, που πρόβαλλε τον ελληνικό οίνο, τα ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα και τους σημαντικούς παραγωγούς γαστρονομικών προϊόντων της χώρας με εύρος πανελλαδικό, παρά τη δύσκολη γεωγραφική τοποθεσία του, ο Γιώργος Τουρατζής εδραιώθηκε στο χώρο της ελληνικής γεύσης μέσα από σειρά εκδηλώσεων, παρουσιάσεις οίνου και γαστρονομικά δείπνα με γνωστούς και ανερχόμενους σεφ.

Τώρα, επαναφέρει την Αλεξανδρούπολη στο προσκήνιο αποφασίζοντας να… «αλλάξει σελίδα» στο street food της πόλης, μέσα από το «Umami Pasta Fresca». Ένα concept όπου, με την συνεργασία του λάτρη της street pasta Χρήστου Παπάζογλου, συνδυάζει την υψηλή εστιατορική ποιότητα με την street food εμπειρία. Πώς το κάνει αυτό; Εστιάζοντας σε πρωτότυπα πιάτα με την υπογραφή του Πάνου Τσίκα, όπου η pasta fresca συναντά ποιοτικά υλικά και αναβαθμίζει την casual οικειότητα του ζυμαρικού σε γαστρονομική πρόταση αξιώσεων.

«Umami Pasta Fresca»: To αλλιώτικο street food της Αλεξανδρούπολης
Φρέσκα ζυμαρικά και ποιοτικές πρώτες ύλες γίνονται η βάση για εστιατορική γεύση σε συσκευασία delivery

Έτσι, με βάση πάντα το φρέσκο ζυμαρικό με σιμιγδάλι, που φτιάχνεται καθημερινά στην open kitchen του, τα χειροποίητα casarecce σκεπάζονται με σάλτσα άγριων μανιταριών και ταλιάτα ribeye από Black Angus, σιγομαγειρεμένο για επτά ώρες σε κενό και περασμένο από βούτυρο και τρούφα, τα linguini γίνονται βάση για αυθεντική carbonara με αυγό, pecorino Romano και Guanciale, και τα Rigatoni μπλέκονται με κρέμα λιαστής ντομάτας και παρμεζάνας, κόκκινη πιπεριά και γνήσιο ισπανικό chorizo. Παράλληλα, πιάτα ημέρας πλουτίζουν ακόμη περισσότερο τις επιλογές του σταθερού μενού, με προτάσεις όπως τα αγιοβαλεντίνικα ροζ ζυμαρικά με παντζάρι και σολομό, ή τα πρωτοχρονιάτικα tortelloni με αστακό και καβούρι σε μπισκ αστακού, να γίνονται σταθερά ανάρπαστα.

Εμπνευσμένο από τα… μακαρδονάδικα της Mercato Centrale και τα σοκάκια της Φλωρεντίας, τα οποία η ομάδα «χαρτογράφησε» εν μέσω αναζήτησης των πηγών της αυθεντικής ιταλιάνικης πάστας, το «Umami Pasta Fresca» άνοιξε τις πόρτες του δυο μέρες πριν το δεύτερο lockdown και, παρ’ ό,τι δεν μπόρεσε ακόμη να εφαρμόσει στην πράξη τον take-away σχεδιασμό του, εντυπωσίασε με τις προσεγμένες γεύσεις και το ποιοτικό του delivery.

«Η ποιοτική πρώτη ύλη είναι το άλφα και το ωμέγα» εξηγεί ο κος Τουρατζής, μιλώντας για το project: «το μανάβικο είναι ακριβώς απέναντί μας, οπότε προϊόντα όπως οι ντομάτες ή τα μυρωδικά μας είναι πάντα φρέσκα, η pesto μας παρασκευάζεται επί τόπου, ενώ τώρα για παράδειγμα περιμένουμε σπαράγγια για τις νέες ανοιξιάτικες συνταγές μας, ενώ το καλοκαίρι θα δουλέψουμε πολύ με θαλασσινά». Στόχος του ήταν να συνδυάσει εστιατορική κατεύθυνση και take away τιμή: «Το ερώτημα ήταν αν μια ποιοτική πρόταση σε casual εμπειρία μπορεί να κερδίσει την προτίμηση του κόσμου», προσθέτει και απ’ ό,τι φαίνεται, η απάντηση ήταν εμφατικά θετική.

Περισσότερες από 40 ετικέτες απ’ τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα συνθέτουν την εκλεκτική κάβα του «Umami Pasta Fresca»

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξε βέβαια και η προσοχή στη διαδικασία παράδοσης κατ’ οίκον ενός προϊόντος πολύ… ανυπόμονου. «Προφανώς το ζυμαρικό είναι πολύ ευαίσθητο στο delivery, είναι ένα υλικό που συνεχίζει να μαγειρεύεται αφού βγει απ’ την κατσαρόλα κι αν δεν παραδοθεί μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, η εμπειρία του υποβαθμίζεται. Για το λόγο αυτό, κάθε πιάτο χρονομετρείται από τη στιγμή που το ζυμαρικό θα μπει στο μπολ μέχρι την ώρα που θα φτάσει στην πόρτα – είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι συνήθως δεν μας παίρνει περισσότερο από 8 λεπτά».

Παράλληλα, περισσότερες από 40 ετικέτες απ’ τον διεθνή και τον ελληνικό αμπελώνα συνθέτουν την εκλεκτική κάβα του «Umami Pasta Fresca», που περιμένει την απελευθέρωση της αγοράς απ’ τα δεσμά του lockdown για να διαθέσει όλες τις επιλογές του σε ποτήρι, ως ιδανική συνοδεία των πιάτων. Μέχρι τότε, οι φιάλες είναι διαθέσιμες για delivery, όπως είναι και η αφράτη τιραμισού με φρέσκο μασκαρπόνε και φρεσκοκομμένο καφέ espresso, την οποία πιθανότατα θα ζήλευαν πολλά Ιταλικά εστιατόρια – εμάς, πάντως, σίγουρα μας άνοιξε την όρεξη για φρέσκες ιταλικές γεύσεις, ακόμη κι αν πρέπει να φτάσουμε για χάρη τους στην άκρη της Ελλάδας…

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.