Follow us

Βούτυρο Κερκύρας: το αυθεντικό

Βούτυρο Κερκύρας: το αυθεντικό

Πριν αρκετές δεκαετίες, το φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ήταν συνώνυμο του “Κερκύρας”, καθώς μόνον αυτό κυκλοφορούσε τυποποιημένο στην αγορά. Ήταν το βούτυρο για το ψωμί, τις τούρτες και όσα γλυκίσματα απαιτούσαν φρέσκο βούτυρο. Είναι ένα βούτυρο με φίνα, γλυκιά γεύση με ιδιαίτερο χαρακτήρα, με απαλή υφή και πλούσια επίγευση κρέμας γάλακτος. Το βούτυρο Κερκύρας οφείλει τη φήμη του στο γάλα, που προέρχεται αποκλειστικά από αγελάδες που ζουν στο φυσικό περιβάλλον του νησιού και βόσκουν τη μοναδική τοπική χλωρίδα και στον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του. Δεν υπάρχει κανένα άλλο «μυστικό» για τη γεύση του. Κατανοεί, λοιπόν, κανείς γιατί δεν μπορεί να συγκριθεί με τα «τύπου Κερκύρας».

Επακόλουθο είναι, η μικρή ποσότητα που παρασκευάζεται, να διατίθεται σχεδόν αποκλειστικά στο νησί. Όσοι θυμούνται τη γεύση του, αλλά και όσοι θέλουν να την ανακαλύψουν, θα αναζητήσουν το βούτυρο Κερκύρας «Αχίλλειον» της Κτηνοτροφικής Κερκύρας, το μόνο που βρήκαμε στην Αθήνα από τους ελάχιστους που το παράγουν. Παρασκευάζεται από φρέσκια παστεριωμένη κρέμα γάλακτος αγελάδων του νησιού, χωρίς τεχνολογικές ή χημικές παρεμβάσεις, όπως περιγράφει ο παραγωγός.

Η Κτηνοτροφική Κερκύρας είναι μια κτηνοτροφική-γαλακτοκομική μονάδα που δραστηριοποιείται πάνω από 40 χρόνια στην Κέρκυρα. Παράγει κρέας, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Θα το βρείτε στου Γογγάκη, Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών (Αγορά Καταναλωτή), Άγιος Ιωάννης Ρέντης, τηλ. 210 4814010. Εμείς πάλι, το συναντήσαμε και στο μικρό παντοπωλείο Κρητών Βίος, Κρυστάλλη 6 στον Βύρωνα, τηλ. 210 4900006.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.