Follow us

«Σκουτάρι»: ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο από την Κριτσά

«Σκουτάρι»: ένα ξεχωριστό ελαιόλαδο από την Κριτσά

Ο ιστορικός ελαιώνας της Κριτσάς του Λασιθίου φημίζεται για τον ανώτερης γεύσης καρπό του, που οφείλεται και στη βιοποικιλότητα της περιοχής και δίνει ιδιαίτερα στοιχεία στο ελαιόλαδο. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα ελαιοποίησης σε γευστικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες που έχουμε δοκιμάσει, είναι το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Σκουτάρι», κορωνέικης ποικιλίας, που παράγει και εμφιαλώνει η Μαρία Σγουρού στην Κριτσά (οικογένεια Βάρδα). Παράγεται με βιολογική καλλιέργεια του υπεραιωνόβιου οικογενειακού ελαιώνα, που σήμερα φτάνει την έκταση των 60 στρεμμάτων και έχει πολλές βραβεύσεις στο ενεργητικό του.

Πρόκειται για ένα ε.π. ελαιόλαδο πρώιμης συγκομιδής και ψυχρής έκθλιψης, με μεγάλη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες. Η διαχείριση του καρπού από τους παραγωγούς έχει γίνει μετά από πολλή έρευνα, ατελείωτες δοκιμές και συνεργασία με το ΕΚΠΑ, για να καταλήξει σε ένα ελαιόλαδο που εκτός από εξαιρετική γεύση διαθέτει και πολύτιμα στοιχεία για την υγεία σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μάλιστα, η ονομασία «σκουτάρι» -η «ασπίδα» στον Ερωτόκριτο- χρησιμοποιήθηκε μεταφορικά, υποδηλώνοντας ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο αποτελεί μια ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό μας…

Το «Σκουτάρι» διατίθεται σε περιορισμένο αριθμό καλαίσθητων φιαλών των 500 και των 250 ml, με χρώμα και παράσταση που παραπέμπει σε αρχαίο μελανόμορφο αγγείο.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.skoutarioliveoil.com

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.