Follow us

Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin

ΑΣΤΕΡΙΑ ΜΙΣΕΛΕΝ

Υπάρχουν χιλιάδες βραβευμένοι μάγειρες εκεί έξω, οι οποίοι τρέχουν σημαντικά εστιατόρια που χαίρουν της εκτίμησης του σημαντικού γαστρονομικού οδηγού. Ποιος είναι όμως εκείνος που διατηρεί τα πιο πολλά από αυτά στο βιογραφικό του μέχρι αυτή τη στιγμή;

Μέχρι τον θάνατό του, στις 6 Αυγούστου του 2018, ο Joël Robuchon βρισκόταν στην κορυφή της σχετικής λίστας, με συνολικά 32 αστέρια Michelin για τα εστιατόρια που διαχειριζόταν. Διόλου τυχαίο για τον αποκαλούμενο και ως "Σεφ του αιώνα" από τον επίσης δημοφιλή οδηγό Gault & Millau. Εν τη απουσία του, πια, αυτός που μετρά περισσότερα αστέρια Michelin από κάθε άλλον στον πλανήτη είναι ο Alain Ducasse, με 19 συνολικά τέτοια. Το ρεκόρ ωστόσο για τα εστιατόρια του Ducasse είναι τα 21 αστέρια Michelin, το 2012.

O 63χρονος Γάλλος -και από το 2008 πολιτογραφημένος ως Μονεγάσκος- σεφ και restaurateur ξεκίνησε να δουλεύει από την εφηβική του ηλικία σε σημαντικές κουζίνες με πρώτο σημείο αναφοράς τη θητεία του στο Moulin de Mougins της Κυανής Ακτής, υπό τις οδηγίες του θρυλικού Roger Vergé. Εκεί έλαβε πολύ σημαντικές βάσεις και διδάχτηκε άψογα τα μυστικά της κουζίνας της Προβηγκίας. Έκτοτε, η καριέρα του εκτοξεύτηκε, με τον ίδιο να γίνεται το 2006 ο πρώτος σεφ της ιστορίας που διατηρούσε τρία αστέρια Michelin σε τρεις διαφορετικές πόλεις.

Ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin

Μεταξύ άλλων, "τρέχει" σήμερα τα βραβευμένα εστιατόρια Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι - 3*), Alain Ducasse at The Dorchester (Λονδίνο - 3*), Alain Ducasse at Morpheus (Μακάο, Κίνα - 2*), Le Meurice Alain Ducasse (Παρίσι - 2*).

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.