Follow us

Suzi Tros, το επιτυχημένο εστιατόριο μίας Ελληνίδας στο Λονδίνο

SUZI TROS ΛΟΝΔΙΝΟ

Αν υπάρχει ένα αναφαίρετο δικαίωμα στην περίοδο του Covid-19 αυτό είναι η ελπίδα όλων σε καλύτερες ημέρες. Τόσο τα όνειρα όσο και τα πλάνα - ακόμα κι αν αυτά πρόκειται να είναι πλέον πιο ελαστικά - λειτουργούν σαν κινητήρια δύναμη για να προχωρήσει κάθε άνθρωπος. Μπορεί το τοπίο των ταξιδιών και των μετακινήσεων να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά δεν σας εμποδίζει κανείς από το να σκεφτείτε τον επόμενο προορισμό και να φτιάξετε τη wishlist σας.

Το Suzi Tros είναι ένα κομψό ελληνικό μπιστρό στο Λονδίνο - δημιούργημα της Χριστίνας Μουράτογλου και του συζύγου της Addrien Carre - που συστήνει στους Βρετανούς τη μεσογειακή κουζίνα και δη τις κλασικές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο οφείλει το όνομά του στην ταινία Η Παριζιάνα, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου ως μαντάμ Πελαζί λέει σε μία πελάτισσά της "Σούζι τρως. Και τρως και ψεύδεσαι". Η ατάκα πέρασε από τον ελληνικό κινηματογράφο στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα όπως άλλωστε έχει γίνει και με την παραδοσιακή κουζίνα που επανεφευρίσκει τον εαυτό της και κερδίζει έδαφος σε όλο τον κόσμο.

Το μενού του Suzi Tros είναι σχεδιασμένο ώστε τα πιάτα να μοιράζονται στα τραπέζια, ακολουθώντας τη λογική των μεζέδων και υπακούοντας στη φιλοσοφία των ελληνικών τραπεζιών. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην προέλευση των προϊόντων, καθώς οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επιλέγουν φρέσκα και εποχικά τρόφιμα, καθώς επίσης και από βιώσιμες παράγωγες.

Μέχρι να ταξιδέψετε ξανά, γνωρίστε το επιτυχημένο εγχείρημα μιας Ελληνίδας στο Λονδίνο.

Suzi Tros, το επιτυχημένο εστιατόριο μίας Ελληνίδας στο Λονδίνο

Μεσογειακές γεύσεις σε έναν προσεγμένο χώρο.

Suzi Tros

Προσοχή στη λεπτομέρεια.

Suzi Tros

Η θάλασσα στο πιάτο.

Suzi Tros

Η απλότητα στη γεύση μέσα από ποιοτικά υλικά.

Suzi Tros

Καρέκλες που παραπέμπουν σε καφενείο.

Επίσης...

3 συνταγές για νόστιμες αλμυρές πίτες

Δείτε τις προτάσεις μας για τρεις πίτες που έχουν ως πρωταγωνιστή αντίστοιχα το κρεμμύδι, το πράσο με τον κιμά και το σουτζούκι.

Ένα γευστικό ταξίδι στον κόσμο της vegan κουζίνας

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα ανακαλύψουμε νόστιμες και δημιουργικές vegan εκδοχές κλασικών πιάτων, φτιαγμένες αποκλειστικά με φυτικά υλικά, που συνδυάζουν γεύση, θρεπτικότητα και φαντασία.

Περισσότερα από

Γρήγορο σνακ; Δοκίμασε αυτές τις 3 μπάρες βρώμης

Έτοιμες για το πρωινό ή το δεκατιανό σου είναι οι μπάρες, των οποίων τις συνταγές θα βρεις εντός.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Oktoberfest party στο σπίτι

Η γιορτή της μπίρας, γνωστή ως Oktoberfest, που ξεκίνησε το 1810 στο Μόναχο, είναι μια μοναδική ευκαιρία για να συγκεντρωθείτε με φίλους και οικογένεια, απολαμβάνοντας το φθινόπωρο με νοστιμιές και καλή διάθεση.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.