Follow us

Φιλέτο ψάρι φρικασέ

Φιλέτο ψάρι φρικασέ

Υλικα

Φιλέτο ψαριού
1 πράσο
2 ματσάκια σέλινο
1 σέλερι
1 κρεμμύδι
200 ml κρασί
½ λεμόνι
50 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σέλερι στο λάδι, μέχρι να μαραθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σέλινο και σβήνουμε με το κρασί, σκεπάζουμε με νερό ή ζωμό λαχανικών και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μια ώρα, προσθέτοντας υγρά σιγά σιγά. Όταν το φαγητό είναι σχεδόν έτοιμο, βάζουμε χυμό από ½ λεμόνι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να μειωθούν τα υγρά του. Αν θέλουμε, μπορούμε να το αβγοκόψουμε.
Το φιλέτο ψαριού μπορούμε να το μαγειρέψουμε στην κατσαρόλα μαζί με το φρικασέ ή αλλιώς να το σοτάρουμε στην αρχή και μετά να το τελειώσουμε στον φούρνο. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος του ψαριού.

H συνταγή είναι από το Armyra by Papaioannou στο Costa Navarino.

Επίσης...

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.