Η παράδοση θέλει τα εδέσματα της Καθαρής Δευτέρας, αμαγείρευτα: φρέσκα κρεμμύδια, ραπανάκια, ταραμάς, ωμά θαλασσινά (όστρακα), τουρσιά, νερόβραστα όσπρια. Και η λαγάνα, ένα άζυμο ψωμί είναι, μακρινή ανάμνηση του άζυμου ψωμιού του εβραϊκού Πάσχα, προετοιμασία για τη λιτή Σαρακοστή που αρχίζει την άλλη ημέρα. Αν όμως μαζί με τα παραδοσιακά, θέλετε και ορισμένα πιο ευφάνταστα πιάτα, κάποιες από τις συνταγές που σας προτείνουμε, σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες στην παρέα. Είτε παραδοσιακές είτε πιο σύγχρονες και έντεχνες, ένα τέτοιο τραπέζι ανοίγει με δοξαστικό τρόπο την περίοδο της μεγάλης Σαρακοστής.
Updated: 28/02/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 01/07/11