Follow us

Πολύχρωμες, πρωτότυπες σαλάτες

Πολύχρωμες, πρωτότυπες σαλάτες

Ένα σωρό φρέσκα λαχανικά μας περικυκλώνουν, ο καιρός φαίνεται πως πήρε την απόφαση να συμπορευτεί με το ημερολόγιο και η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι σαλάτες αρχίζουν να μπαίνουν σε σταθερή βάση στην ατζέντα μας. Πιο πολύπλοκη ή πιο απλή, πιο κοντά στις ευρωπαϊκές γαστρονομικές μας συνήθειες ή σε ασιατικούς δρόμους, ό,τι υλικό κι αν αποφασίσουμε να παντρέψουμε μέσα στη σαλατιέρα, ο γάμος θα είναι καλός, φτάνει να κρατήσουμε μέτρο στην ποσότητα της σάλτσας και στα αρτύματα. Μια σίγουρη μέθοδος, πάντως, είναι η σχετικά μεγάλη ποσότητα λαχανικών, πράσινων και άλλων κηπευτικών και περίπου στο ⅓ αυτής της ποσότητας τα υπόλοιπα υλικά -κρέας, αλλαντικά, τυρί, ψαρικά.
Όσον αφορά τη σάλτσα, από το απλό λαδόξυδο ή λαδολέμονο, τη ρίγανη και τα φρέσκα βότανα μέχρι τα διάφορα πέστο και τις ασιατικές σάλτσες, όλα ταιριάζουν, ανάλογα με τον ιδιαίτερο τόνο, που θέλουμε να δώσουμε στη δημιουργία μας.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/05/19
Update: 09/03/20

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

Τάρτα-quiche με Πουρέ Πατάτας με Μανιτάρια και γεύση Τρούφας ΓΙΩΤΗΣ, μανιτάρια και γραβιέρα

Ο καιρός ανοίγει, τα σπίτια μας και η διάθεσή μας το ίδιο, η καθημερινότητά μας διψά για ανανέωση. Οι γευστικές απολαύσεις παίζουν κι εδώ έναν πολύ σημαντικό ρόλο!

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.