Follow us

Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

Πανακότα βανίλιας με κουλί φράουλας

Υλικά

Για την πανακότα:
500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
1 λοβό βανίλιας
3 φύλλα ζελατίνας
για το κουλί φράουλας:
250 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. νερό
φράουλες και φυλλαράκια μέντας για γαρνίρισμα

Παρασκευή

Πλένουμε τις φράουλες, κόβουμε τα κοτσανάκια τους. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σ' ένα βαθύ πιάτο με κρύο νερό. Σχίζουμε τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια για 3΄.Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τη βανίλια και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας , που έχουν μαλακώσει. Τα πιέζουμε κι ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε την κρέμα σε φόρμα ή σε ατομικά μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τρεις ώρες. Φτιάχνουμε το κουλί: σιγοβράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να μείνει το μισό. Τότε προσθέτουμε τις φράουλες, αφήνουμε 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με το σιρόπι στο μπλέντερ και βάζουμε το κουλί στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε ,ξεφορμάρουμε την κρέμα , την καλύπτουμε με το κουλί και γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας και κομμένες φράουλες.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…