Follow us

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Αχλάδια σε κόκκινο κρασί, με μασκαρπόνε

Υλικά

6 αχλάδια κρυστάλλια (αν χρησιμοποιήσουμε ποικιλία με μεγαλύτερο μέγεθος, υπολογίζουμε λιγότερα)
1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 1/2 φλιτζ. τσ. χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 πορτοκάλι, τη φλούδα
1 λοβός βανίλιας
1 ξύλο κανέλας

Για το μείγμα μασκαρπόνε
3/4 φλιτζ. τσ. μασκαρπόνε
1 κ.σ. ζάχαρη-άχνη
2 κ.σ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα

Παρασκευή

Βγάζουμε με κοφτερό μαχαιράκι τη φλούδα από το πορτοκάλι. Χαράζουμε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος. Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί με όλα τα πρώτα υλικά, εκτός από τα αχλάδια. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα αχλάδια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε από τη σάλτσα τους και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος. Στραγγίζουμε τη σάλτσα και ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. τσαγιού στα αχλάδια. Τα βάζουμε στο ψυγείο. Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε με τη ζάχαρη και το χτυπάμε με το σύρμα των αβγών, να αφρατέψει. Τακτοποιούμε τα αχλάδια σε πιατέλα. Βάζουμε στο κέντρο καθενός από ένα κουταλάκι μασκαρπόνε. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και πασπαλίζουμε τα αχλάδια με το τριμμένο φιστίκι.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…