Follow us

Τσάι σε γλυκά: συνδυασμός που γοητεύει

Τσάι σε γλυκά: συνδυασμός που γοητεύει

Το τσάι είναι πολύτιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά αλλά και με μόνο 2 θερμίδες, αν καταναλωθεί σκέτο, ενώ ανάλογα με την ποικιλία περιέχει και την αντίστοιχη ποσότητα καφεΐνης που είναι άκρως ευεργετική και τονώνει τον οργανισμό μας, επομένως μας χαρίζει ενέργεια και ευεξία. Είναι το πρώτο ρόφημα που μας έρχεται στο μυαλό όταν αρχίζει και πονάει λίγο ο λαιμός ή θέλουμε να ζεστάνουμε την ατμόσφαιρα μια κρύα και μουντή μέρα, ενώ έχει γίνει και πολύ δημοφιλές στην κρύα του εκδοχή και συναντάται σε άπειρους συνδυασμούς αρωμάτων και γεύσεων. Σαν δυνατό αφέψημα το τσάι χαρίζει τη διακριτική γεύση του και τις ευεργετικές του ιδιότητες σε διάφορες συνταγές, ιδιαίτερα ζαχαροπλαστικής. Διαλέξτε τις πιο αρωματικές ποικιλίες που θα προσφέρουν στις δημιουργίες σας νοστιμιά. Αυτό το κάτι διαφορετικό που θα τα κάνει ανάρπαστα! Για να σας δώσουμε μερικές ιδέες, σας παρουσιάζουμε πέντε γλυκά με έντονα αρώματα, που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά! Φυσικά, ο συνδυασμός του τσαγιού με τα διάφορα φρούτα, είναι πάντοτε επιτυχημένος, αλλά είδαμε πόσο ωραία «δένει» το έντονο άρωμά του και με τη σοκολάτα ή την καραμέλα.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 17/10/13

Update: 15/05/20

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…