Follow us

Κορμός με σοκολάτα και μαρόν γκλασέ

Κορμός με σοκολάτα και μαρόν γκλασέ

υλικά

για το παντεσπάνι:
60 γρ. αλεύρι φαρίνα
60 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αβγά πολύ φρέσκα
για τη γέμιση κρέμας:
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ μαρόν γκλασέ
για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
500 ml νερό
3 κ.σ. κονιάκ ή Κουαντρό (προαιρετικά)
για το γαρνίρισμα
ζάχαρη άχνη και 3-4 μαρόν γκλασέ

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο. Τοποθετούμε σταθερά ένα βαθύ μπολ σε μπαιν μαρί και βάζουμε μέσα τα αβγά με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε με τον αβγοδάρτη (ή με μίξερ χειρός) μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να ασπρίσουν. Βγάζουμε τότε το μπολ από το μπαιν μαρί και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει τελείως το μείγμα. Αφήνουμε το αλεύρι να πέσει στο μείγμα μέσα από σουρωτήρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενωθεί. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα φύλλο για ψήσιμο από σιλικόνη (ή σε χαρτί ψησίματος σε ταψάκι) σε πάχος 5 χιλ. και σχήμα ελαφρώς παραλληλόγραμμο. Ψήνουμε για 10' περίπου. Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο, το ξεκολλάμε και το ακουμπάμε σε ελαφρώς υγρή καθαρή πετσέτα κουζίνας. Το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Για να φτιάξουμε την κρέμα σοκολάτας (γκανάς): βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και κατόπιν τη ρίχνουμε στη σοκολάτα, κομμένη σε κομματάκια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέχρι να πάρει η γκανάς μια απαλή υφή σαν της μαγιονέζας. Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα μαρόν γκλασέ. Βάζουμε το νερό σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη να βράσει μερικά λεπτά, μέχρι να λυώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε αν θέλουμε στο σιρόπι 2-3 κ.σ. κονιάκ ή Κουαντρό. Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι και το ακουμπάμε σε πιατέλα. Το ραντίζουμε με το σιρόπι. Απλώνουμε στην επιφάνεια τα 2/3 της κρέμας σοκολάτας και πασπαλίζουμε με τα κομμένα μαρόν γκλασέ. Τυλίγουμε απαλά το παντεσπάνι με την κρέμα σε ρολό και το μεταφέρουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε τις δύο άκρες λοξά και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα. Σχηματίζουμε ραβδώσεις με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μαρόν.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…