Follow us

Μικροί ζαχαροπλάστες

Μικροί ζαχαροπλάστες

Δεν είναι απλά διασκεδαστικό, είναι ένα "μάθημα" με προεκτάσεις: προκαλέστε τα παιδιά σας να ασχοληθούν με την κουζίνα. Ο καλύτερος τρόπος, βέβαια, είναι τα γλυκά. Εύκολες παρασκευές, που τους δίνουν τη χαρά της δημιουργίας και μια εξαιρετική ασχολία. Γιατί συγχρόνως, εξοικειώνονται με τη χρήση των υλικών, με τη σημασία της τάξης, της ακρίβειας και του ζυγίσματος, μαθαίνουν τη σημασία της κάθε διαδικασίας και είναι -στο τέλος τέλος- ένα καλό μάθημα υπευθυνότητας. Τα υλικά ζυγίζονται ένα- ένα (αν χρειάζεται) και τακτοποιούνται στη σειρά, έτοιμα για τη στιγμή που θα χρησιμοποιηθούν. Η χρήση ενός απλού μίξερ χειρός μαθαίνεται εύκολα και διευκολύνει, αλλά εξίσου χρήσιμη είναι και η διαδικασία του "χτυπήματος" των υλικών με αβγοδάρτη (φουέ) ή και πηρούνι. Εσείς οφείλετε να είστε παρούσα για να ελέγχετε, αλλά και να δείχνετε τη σωστή τεχνική, δίνοντας τις απαραίτητες οδηγίες και αφήνοντας στο παιδί την εκτέλεση. Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει όχι μόνον εκείνο, αλλά και όλη την οικογένεια. Υπάρχουν πολλές εύκολες παρασκευές και σε γλυκά αλλά και σε φαγητά. Οι προτάσεις μας θα είναι μια καλή αρχή…

Updated: 23/12/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 02/05/14

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…