Follow us

Ροδάκινα: στο ποτήρι, στο μπολ, στο πιάτο

Ένα από τα πιο αρωματικά φρούτα του καλοκαιριού δίνει μικρά ρεσιτάλ γεύσης στην κουζίνα, με τις σωστές συνταγές πάντα...

Ροδάκινα: στο ποτήρι, στο μπολ, στο πιάτο

Για πολλούς, το πιο αρωματικό και γευστικό φρούτο. Άρωμα με φινέτσα στα λευκόσαρκα, πιο δυνατό στους γιαρμάδες και τα νεκταρίνια, έντονο και ακαταμάχητο στη νέα ποικιλία πλακέ (ή ούφο), που θα βρείτε στη λαϊκή και σε κεντρικά μανάβικα (σε τιμή στα ύψη). Με λίγο πέρασμα στο τηγάνι με βούτυρο και, αν θέλετε, σβησμένο με λίγο γλυκό κρασί από Μοσχάτο, γίνεται στη στιγμή γλυκό ή συνοδεύει ένα απλό παγωτό βανίλια (θυμηθείτε το περίφημο παγωτό peche Melba, κλασικό αλλά ξεχασμένο στις μέρες μας). Τι ωραιότερο από ένα καλωσόρισμα σε φίλους, ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ από ένα δροσερό Bellini (χυμός ροδάκινου, σαμπάνια ή prosecco, φετάκι ροδάκινου)… Εξίσου εύκολα το σιγοβράζουμε καθαρισμένο, κομμένο στη μέση, λίγα λεπτά μέσα σε σιρόπι που έχουμε φτιάξει με ένα λοβό φυσικής βανίλιας, το αφήνουμε να παγώσει και το σερβίρουμε όπως θέλουμε. Μπαίνει σε τάρτες, σε τούρτες, σε κέικ και, φυσικά, σε κάπκεικ. Δοκιμάστε ακόμη, μαρμελάδα ροδάκινο και ροδάκινα γεμιστά στο φούρνο. Σας το προτείνουμε σήμερα σε σορμπέ (πιο εύκολο αν έχετε μηχανή παγωτού), σε μια εύκολη τάρτα ακόμα και με έτοιμη ζύμη, σ' ένα τσάτνεϋ "στιγμής" για εντυπωσιακό συνοδευτικό, και εκείνο το απλό και υπέροχο στο τηγάνι….

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…