Follow us

Μάφιν με μήλο

Μάφιν με μήλο

Υλικά

320 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ. ζάχαρη άχνη
250 ml κρέμα γάλακτος
3 μήλα (όχι ξυνόμηλα)
3 αβγά
1 λεμόνι, το χυμό
70 ml ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά σκόνη (περ. 10 γρ.)
μια τσιμπιά αλάτι

Παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο για προθέρμανση στους 200ο. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη και στύβουμε αμέσως επάνω το λεμόνι. Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι με τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αλάτι και προσθέτουμε τα μήλα. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε, τέλος, την κρέμα γάλακτος και το λάδι και "διπλώνουμε" να ενωθούν, αποφεύγοντας να δουλέψουμε πολύ το μείγμα. Μοιράζουμε σε φορμάκια για μάφιν (αν θέλουμε χάρτινες θηκούλες) γεμίζοντας κατά τα 3/4 και ψήνουμε επί 15'-20', μέχρι να τα δούμε να έχουν φουσκώσει και ροδίσει, αλλά να διατηρούνται μαλακά. Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας στο κέντρο ενός τη λάμα μαχαιριού, που πρέπει να βγεί καθαρή. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στις φόρμες τους.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…