Follow us

Δαμάσκηνα σε σοκολάτα

Δαμάσκηνα σε σοκολάτα

υλικά για 24 κομμάτια

24 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
24 ολόκληρα αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα, καβουρδισμένα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας

παρασκευή

Καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ελαφρά βουτυρωμένο (για ν' ακουμπήσουμε τα γλυκάκια).
Βάζουμε προσεκτικά ένα αμύγδαλο μέσα σε κάθε δαμάσκηνο. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τη λυώνουμε σε μπαιν μαρί (σε σκεύος τοποθετημένο επάνω από κατσαρολάκι με βραστό νερό). Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και, πιάνοντας κάθε δαμάσκηνο με μικρή λαβίδα ή με πιτρούνι το βυθίζουμε εντελώς στη σοκολάτα. Αφήνουμε να στάξει το περίσσευμα της σοκολάτας σέρνοντας το δαμάσκηνο στο χείλος του σκεύους και το τοποθετούμε στο ταψί (στο σημείο αυτό, πριν στερεοποιηθεί η σοκολάτα, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένο αμύγδαλο). Αφήνουμε τα σοκολατάκια να κρυώσουν τελείως και να στερεοποιηθεί η σοκολάτα, κατόπιν τα βάζουμε στο ψυγείο για 30΄ πριν το σερβίρισμα. Διατηρούνται κλεισμένα σε αεροστεγές μεταλικό κουτί για 10 μέρες περίπου και είναι μια καλή ιδέα για δώρο.
Σημ. αν θέλουμε, μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα σε μπράντυ για 45' και κατόπιν τα σκουπίζουμε καλά, πριν τη χρήση.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…