Follow us

Φράουλες…

Φράουλες…

Τις βλέπω καιρό τώρα στην αγορά, κάθε χρόνο και νωρίτερα, μου φαίνεται. Δεν τις αγόραζα, περιμένοντας ν' αποκτήσουν χυμούς. Και τώρα ακόμα, μέσα Απρίλη, δεν είναι στου φουλ της εποχής τους, αλλά ποιος αντιστέκεται και για πόσο… Η φράουλα είναι φρούτο φτιαγμένο για γλυκό, είναι από μόνο του γλυκό (απλά πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη, στο ψυγείο, μέχρι ν' αφήσει εκείνο το μαυλιστικό σιρόπι). Έχει εμπνεύσει μοναδικά γλυκίσματα, σαν την Πάβλοβα ή τη fraisalia, ταιριάζει και με κρέμες και με σοκολάτα, αγαπάει ως γνωστόν τη σαμπάνια, αλλά είναι και ταπεινή, αφού της αρκεί λίγη σαντιγί για να μαγέψει τον ουρανίσκο μας.
Αν βρούμε μικρές τις προτιμάμε, είναι νοστιμότερες. Τις θέλουμε ώριμες, αλλά όχι υπερώριμες -για να τις διατηρήσουμε δυο-τρεις μέρες στο ψυγείο-, κρουστές και γιαλιστερές, με έντονη μυρωδιά. Αν τις αγοράσουμε συσκευασμένες σε πλαστικό κουτάκι, προσέχουμε να είναι γερές αυτές που βρίσκονται στον πάτο. Δεν τις καθαρίζουμε, παρά μόνο τη στιγμή της κατανάλωσης ή της χρήσης σε γλυκό. Φράουλες σε σαλάτα; Ταιριάζουν πολύ με πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι, εσκαρόλ…) και το βαλσαμικό ξίδι αναδεικνύει τη γεύση της. Εδώ, όμως, μιλάμε για γλυκά: τάρτα, σαρλότ, τσίζκεϊκ, επιδόρπιο σε ποτήρι… Όλα υπέροχα.

Updated: 17/05/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 14/04/15

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…