Follow us

Φλογέρες με μήλο και κανέλα

Φλογέρες με μήλο και κανέλα

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας
3 μήλα τριμμένα
1 κ.σ. κανέλα
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τρίβουμε τα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και τα ρίχνουμε σε μπολ μαzί με την κανέλα, τη ζάχαρη το βούτυρο σε κομματάκια και το ξύσμα του λεμονιού. Ζυμώνουμε το μείγμα να ενοποιηθεί και το βάζουμε στο ψυγείο. Παίρνουμε 2 φύλλα από τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια –θα έχουμε 16 κομμάτια. Βγάζουμε το μείγμα του μήλου από το ψυγείο και βάζουμε από λίγο στην άκρη κάθε κομματιού από το φύλλο. Ρολάρουμε σαν τσιγάρο, διπλώνουμε την επάνω και την κάτω μεριά για να κλειστεί μέσα η γέμιση και «κολλάμε» με νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Στρώνουμε μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολα, αραδιάζουμε τις φλογέρες και ψήνουμε 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε ρηχή πιατέλα, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγη κανέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…