Follow us

Γλυκό finger food

Γλυκό finger food

Ανεξάρτητα από την περίσταση, την ώρα και το χώρο, τα μικρά γλυκάκια συμπληρώνουν όμορφα τον καφέ ή το τσάι, βρίσκουν θέση στο πρωινό, τελειώνουν με φινέτσα ένα γεύμα ή ένα δείπνο, μπορούν να σερβιριστούν στο μπαλκόνι, στην κουζίνα ή σε μια όμορφα στολισμένη τραπεζαρία. Στα συν, μπορούμε να συμπεριλάβουμε την ευκολία με την οποία ετοιμάζονται, αλλά και την ευκολία του σερβιρίσματος, την αγάπη που τους έχουν τα παιδιά και τη δυνατότητα να τα μεταφέρουμε, ας πούμε στην παραλία ή στο δάσος για ένα πικ νικ. Ανάλογα με το χρόνο και τη διάθεση, μπορούμε να επιλέξουμε ένα γλυκάκι που χρειάζεται μαγείρεμα αλλά και κάτι που σνομπάρει τη φωτιά και ποντάρει μόνο στο μαρινάρισμα, στο λιώσιμο και στην ανάμιξη των κατάλληλων υλικών.
Στην περίπτωση των γλυκών finger food που χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας, προκύπτει ένα μικρό θέμα σχετικά με το τι θα κάνουμε τα υπόλοιπα φύλλα (αν δεν σκοπεύουμε να φτιάξουμε finger food για ένα …λόχο. Μια λύση είναι να φτιάξουμε μια ωραία αλμυρή πίτα. Αλλιώς, ίσως είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα βολοβάν.

Updated: 01/03/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/05/15

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…