Follow us

Ρυζόγαλο με σύκα

Ένα πλούσιο και αρωματικό επιδόρπιο, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε μια ιδιαίτερη γλυκιά στιγμή στο σπίτι.

Ρυζόγαλο με σύκα

Υλικά

½ φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα
1 πρέζα αλάτι
5 φλ. τσ. γάλα
2 κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. κρύο νερό
½ φλ. ζάχαρη
1 δόση βανιλίνη
1 φλ. τσ. φρέσκα σύκα ψιλοκομμένα + 6 μισά σύκα
6 κ.σ. πετιμέζι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε 1 ½ φλιτζάνι νερό το ρύζι με το αλάτι για 15΄. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 15΄ ακόμα. Προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και το αφήνουμε στη φωτιά για 15΄ ακόμη. Κατόπιν, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε να χλιάνει, ρίχνουμε μέσα το 1 φλ. τσ. ψιλοκομμένα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά. Μεταφέρουμε το ρυζόγαλο σε ατομικά μπολάκια και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει καλά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, γαρνίρουμε την επιφάνεια κάθε μπολ με 1 μισό σύκο κομμένο στη μέση και περιχύνουμε με 1 κ.σ. πετιμέζι.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…