Follow us

Πουτίγκα με τσουρέκι, Cointreau και σάλτσα πορτοκαλιού

Πουτίγκα με τσουρέκι, Cointreau και σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά

3 κ.σ. σταφίδα ξανθιά
1/2 φλ. cointreau ή grand marnier
1/3 φλ. ανθόμελο
1 φλ. γάλα
1 φλ. κρέμα γάλακτος
1 κ. τσουρέκι* χωρίς την κρούστα
Για τη σάλτσα πορτοκαλιού
1 φλ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 κ.σ. cointreau ή grand marnier
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε τις σταφίδες και τις αφήνουμε να μουλιάσουν στο cointreau ή στο grand marnier για δύο ώρες. Στραγγίζουμε και κρατάμε το υγρό. Χτυπάμε μαζί τα αβγά, το μέλι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το cointreau ή στο grand marnier που κρατήσαμε από το στράγγισμα των σταφίδων. Βουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα φορμάκια χωρητικότητας 250 ml και μοιράζουμε τις μισές σταφίδες. Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες, σε μέγεθος που θα ταιριάζει στα φορμάκια. Μοιράζουμε από πάνω τις υπόλοιπες σταφίδες και σκεπάζουμε με άλλη μια φέτα τσουρέκι. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αβγά –μέλι –γάλα -κρέμα γάλακτος -cointreau (ή grand marnier) και αφήνουμε τα φορμάκια να μείνουν για 4 –5 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ταψί με νερό, που θα φθάνει μέχρι τη μέση τους. Ψήνουμε για 30 –40 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να μείνουν 10 λεπτά, πριν ξεφορμάρουμε.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα πορτοκαλιού: Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ την κρέμα γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματισθούν κορφές. Ανακατεύουμε μέσα το cointreau ή το grand marnier, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε τις πουτίγκες και σερβίρουμε.
*Αντί για τσουρέκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πανετόνε ή κέικ βανίλιας ή μπριος ή ότι άλλο γλυκό ψωμοειδές έχουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…