Follow us

Εύκολα γλυκά στο τηγάνι

Εύκολα γλυκά στο τηγάνι

Πολλά τα γλυκά του τηγανιού στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Από τους λουκουμάδες και τις τηγανίτες μέχρι τις δίπλες και τα αιθέρια τηγανητά γλυκά πιτάκια με τυρί της κρητικής κουζίνας με πρωθιέρεια την καταπληκτική Σφακιανόπιτα. Και μπορεί το τηγάνι να είναι πιο γρήγορο από τον φούρνο, όμως, θέλει την τέχνη του –και στο χυλό και στο άνοιγμα του φύλλου και στη θερμοκρασία του λαδιού. Αυτό δεν σημαίνει, βεβαίως, πως όσοι από εμάς δεν ξέρουμε όλα αυτά τα μυστικά ή δεν έχουμε χρόνο να εντρυφήσουμε στην τέχνη των παραδοσιακών τηγανητών γλυκών, δεν μπορούμε να βυθιστούμε σε μια γρήγορη και σχετικά εύκολη απόλαυση. Οι συνταγές που σας δίνουμε δεν διεκδικούν δάφνες πρωτοτυπίας αλλά έχουν το κατιτίς τους και θα φανούν χρήσιμες, είτε θέλουμε να φιλέψουμε παιδιά είτε θέλουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ή σε φίλους ένα απλό γλυκάκι μαζί με τον καφέ, με ένα γλυκό κρασί ή με ένα ποτό.

Updated: 22/09/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 08/02/18

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…