Follow us

Κέικ καρότου vegan

Κέικ καρότου vegan

Yλικά

2 φλ. καρότα ξυσμένα
2¼ φλ. αλεύρι (η μισή ποσότητα αλεύρι σπελτ ή φάρο ή ντίνκελ και μισή ποσότητα αλεύρι για όλες τις χρήσεις) 3 κ.γ μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.γ. σόδα
3 κ.γ τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κ.γ αλάτι
1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο
1 κ.γ καστανή ζάχαρη
1 φλ. γάλα αμυγδάλου
2 δόσεις βανιλίνη
1 φλ. καστανή ζάχαρη
½ φλ. ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως

Για την επικάλυψη:
1 φλ. κάσιους ανάλατα μουσκεμένα όλη τη νύχτα σε νερό
¼ φλ. γάλα αμυγδάλου
¼ φλ. μέλι
2 κ.σ. ηλιέλαιο ψυχράς εκθλίψεως
1 δόση βανιλίνη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Αλείφουμε με ηλιέλαιο και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 23 εκ. Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Κόβουμε το μήλο σε κομμάτια και το βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το 1 κ.γ. ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν μαρμελάδα. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τη μαρμελάδα μήλο, το γάλα αμυγδάλου, τις βανίλιες, τη ζάχαρη και το ηλιέλαιο. Ενώνουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε πάλι ελαφρά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το χυλό στο ταψί και ψήνουμε για 30 -40 λεπτά. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν βγει καθαρή η λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού, που θα βυθίσουμε στο κέντρο του. Ξεφουρνίζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο μέσα στο ταψί για 10 λεπτά και το γυρίζουμε επάνω σε σχάρα να κρυώσει τελείως.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα κάσιους. Δουλεύουμε όλα τα υλικά της επικάλυψης στο μπλέντερ στη μεγάλη ταχύτητα για 1 –2 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα πολύ λείο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό και δυσκολευόμαστε να το δουλέψουμε προσθέτουμε λίγο γάλα αμυγδάλου ακόμα. Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στη 1 ώρα. Αλείφουμε το κέικ με την κρέμα. Αν περισσέψει κέικ, το φυλάμε στο ψυγείο.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…