Follow us

Πανακότα με γάλα καρύδας και limoncello

Πανακότα με γάλα καρύδας και limoncello

Υλικά για 6-8 άτομα

800 ml κρέμα καρύδας (από κουτί)
200 ml γάλα πλήρες
3 κ.σ. limoncello
¾ φλ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας των 2 γρ./το ένα ή 10 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
Limoncello για γαρνιτούρα

Eκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζελατίνη σε ένα ταψάκι με κρύο νερό να την καλύπτει και την αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιήσουμε ζελατίνη σε σκόνη την ρίχνουμε σε λίγο καυτό νερό και την ανακατεύουμε συνεχώς και σχολαστικά να διαλυθεί τελείως (είναι πολύ σημαντικό να μην μείνουν αδιάλυτοι κόκκοι). Ανακατεύουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα καρύδας, το γάλα και τη ζάχαρη και ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το limoncello, τη ζελατίνη σε φύλλα στυμμένη ή τη διαλυμένη ζελατίνη σκόνη και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα απολύτως ομοιογενές μείγμα. Βρέχουμε 6 -8 μπολάκια, τα τινάζουμε να φύγει το περισσό νερό και μοιράζουμε την κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 6 ώρες πριν σερβίρουμε.
Ξεφορμάρουμε την πανακότα και ρίχνουμε –αν θέλουμε, λίγο limoncello από πάνω.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…