Follow us

Τάρτα με σύκα, φέτα και μαστίχα

Τάρτα με σύκα, φέτα και μαστίχα

Υλικά

1 κατεψυγμένη συσκευασία φύλλο κουρού
200 γρ. τυρί φέτα
200 γρ. ανθότυρο
½ κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
500 γρ. φρέσκα σύκα
1 κ.γ. άσπρο πιπέρι κοπανισμένο

Εκτέλεση

Αφήνουμε το φύλλο να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε το φύλλο σε δύο ταρτιέρες, τρυπάμε με το πιρούνι πολλές φορές, στρώνουμε με λαδόκολλα, βάζουμε επάνω όσπρια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά. Τις βγάζουμε, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Θρυμματίζουμε τη φέτα με πιρούνι και δουλεύουμε μαζί με το ανθότυρο, τη μαστίχα, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα σύκα. Τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Γεμίζουμε τις τάρτες με το μείγμα των τυριών και στρώνουμε από πάνω τα σύκα. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά, να καραμελώσουν λίγο τα σύκα.

A.T.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…