Follow us

Κέικ με σταφύλια

Κέικ με σταφύλια

Υλικά

2 φλ. σταφύλια χωρίς κουκούτσι
½ φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση αλεύρι
½ φλ. λευκά καβουρδισμένα αμύγδαλα
1/4 φλ. καλαμποκάλευρο
1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
1 δόση βανιλίνη
2/3 φλ. ζάχαρη
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/3 φλ. γάλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180o C. Αλείφουμε με λάδι και αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί πλευράς 20 -22 εκ. και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Τρίβουμε τα αμύγδαλα στη μουλινέτα μέχρι να γίνουν σαν σκόνη. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και τη μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε αργά –αργά το ελαιόλαδο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το μείγμα στη λεκάνη με το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Ρίχνουμε τον μισό χυλό στο ταψί και από πάνω σκορπίζουμε το 1/3 των σταφυλιών. Ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυλό και τον σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα σταφύλια. Ψήνουμε γύρω στα 50 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε 5-6 λεπτά να χλιάνει, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως επάνω σε σχάρα.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…