Follow us

Μπάρες με μπανάνες, βρώμη και ξηρούς καρπούς

Μπάρες με μπανάνες, βρώμη και ξηρούς καρπούς

Υλικά

3 ώριμες σφιχτές μπανάνες
1 δόση βανιλίνης
1 γερή πρέζα αλάτι
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 γερή πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη
1 γερή πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. σπορέλαιο ή λάδι καρύδας
2 φλ. νιφάδες βρώμης
3/4 -1 φλ. χουρμάδες ή ξερά δαμάσκηνα ή ξερά βερίκοκα
3/4 φλ. καρύδια ή ανάμικτα καρύδια και κάσιους ωμά
1/4 φλ. σπόροι chia

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C. Λιώνουμε σε μπολ τις μπανάνες καλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη βανιλίνη, το αλάτι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το λάδι. Μεταφέρουμε σε μπλέντερ τη βρώμη, τα καρύδια, τους χουρμάδες και τους σπόρους chia και δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα «ψιχουλιαστό» μείγμα. Το προσθέτουμε μπολ με τις μπανάνες ρίχνοντας ένα φλιτζάνι κάθε φορά και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Αν χρειάζεται να να γίνει το μείγμα πιο πυκνό, προσθέτουμε περισσότερη βρώμη (την τρίβουμε πρώτα στη μουλινέτα). Ντύνουμε με λαδόκολλα μια ρηχή λαμαρίνα φούρνου και απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα σε ύψος 1 εκ. πιέζοντας ελαφρά. Ψήνουμε για 20 λεπτά, περιστρέφουμε το ταψί και ψήνουμε άλλα 7-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει στις άκρες, να στεγνώσει στο κέντρο. Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε παραλληλόγραμμα κομμάτια μήκους 7 εκ.. Διατηρούμε τις μπάρες κλεισμένες σε αεροστεγές δοχείο μια εβδομάδα στο ψυγείο ή τις καταψύχουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…