Follow us

Λουκουμάδες με μήλο

Λουκουμάδες με μήλο

Υλικά

1 μεγάλο μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε κομματάκια 1 εκ. (1 φλ.)
1 φλ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1/3 φλ. ζάχαρη
1 γερή πρέζα τριμμένη κανέλα
1 γερή πρέζα αλάτι
1 αβγό
½ φλ. γάλα
Χυμός λεμονιού
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα μήλα σε μπολ και τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Χτυπάμε με το μίξερ ξεχωριστά το αβγό και το γάλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Το ρίχνουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, σε μια βαθιά στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ή σε μια φριτέζα, αν έχουμε. Με ένα βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ρίχνουμε στο καυτό λάδι (όχι να καπνίζει). Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τους σερβίρουμε πασπαλισμένους με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι και κανέλα.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…