Follow us

Εντυπωσιακά γλυκά με σοκολάτα

Εντυπωσιακά γλυκά με σοκολάτα

Αγαπημένο κλισέ για τους chocoholics η ρήση πως το 99% των ανθρώπων αγαπάει τη σοκολάτα και το 1% που λέει πως δεν του αρέσει, ψεύδεται. Όπως και νάχει, η σοκολάτα έχει διαχρονικό σουξέ που τις γιορτές γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, ίσως διότι όλα μιλούν για αφθονία και πλούτο, και η σοκολάτα είναι ακριβώς αυτό: πλούσια, βελούδινη, μυρωδάτη, καθησυχαστική και διεγερτική ταυτόχρονα και ταιριαστή με ένα σωρό άλλα πλούσια και λουσάτα –κρέμες, αλκοόλ, ξηρούς καρπούς, σάλτσες γλυκιές κλπ.- υλικά. Αφού, λοιπόν, θα την κάνουμε που θα την κάνουμε την κραιπάλη, ας την κάνουμε πλήρη και ολοκληρωμένη. Οι τούρτες που προτείνουμε δεν είναι της κατηγορίας "εύκολες" και βέβαια, ούτε πολύ γρήγορες. Είναι όμως εντυπωσιακές και προκλητικές και θα δώσουν έναν τόνο χλιδής στο κλείσιμο και του πιο μίνιμαλ γεύματος. Ίσως κάποιοι, μάλιστα, να προτιμήσουν ένα απόγευμα ή ένα βράδυ να είναι και το μοναδικό τους "γεύμα", με ένα καλό κονιάκ ή ένα γλυκό ελληνικό κρασί ή ένα πόρτο. Γιατί όχι; Οι γιορτές ήταν και συνεχίζουν να είναι χρόνος παράβασης και ανατροπής.

Updated: 09/12/20
Ημ/νιια α' δημοσίευσης: 20/12/16

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…