Follow us

Κέικ με κλημεντίνες

Κέικ με κλημεντίνες

Υλικά

3 μέτριες κλημεντίνες ή μανταρίνια
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 γερή πρέζα αλάτι
1 ½ φλ. άσπρη ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 αβγά
2 δόσεις βανιλίνη
200 ml γάλα ή χυμός μανταρινιού ή μισό -μισό
1 σφηνάκι Κουαντρό, αν θέλουμε

Εκτέλεση

Πλένουμε τις κλημεντίνες ή τα μανταρίνια, βγάζουμε το κοτσανάκι τους και τα κόβουμε σε κομμάτια. Αφαιρούμε τους σπόρους και το κεντρικό λευκό χοντρό στέλεχος και τα περνάμε μαζί με τη ζάχαρη από τη μουλινέτα (μαζί με τις φλούδες) μέχρι να γίνουν σαν πουρές. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Χτυπάμε ξεχωριστά τα αβγά, τη βανιλίνη, το βούτυρο, το γάλα ή τον χυμό και το λικέρ (αν χρησιμοποιούμε). Ρίχνουμε στο αλεύρι το μείγμα των αβγών και τις λιωμένες κλημεντίνες με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα. Δεν πειράζει αν μείνουν κάποιοι σβόλοι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μετφέρουμε τον χυλό του κέικ στο ταψί και ψήνουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να χλιάνει, το χαλαρώνουμε από τις άκρες του ταψιού και το αναποδογυρίζουμε στην πιατέλα σερβιρίσματος. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το σερβίρουμε όπως είναι ή το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…