Follow us

Ατομικά σουφλέ για επιδόρπιο

Ατομικά σουφλέ για επιδόρπιο

Το σουφλέ θεωρείται ένα δύσκολο γλυκό και δικαίως, αφού για να έχουμε ένα σωστό σουφλέ, το έδεσμα πρέπει να φουσκώσει και να υπερυψωθεί σε μια αέρινη κορώνα. Souffler σημαίνει στα γαλλικά αναπνέω και, ποιητική αδεία, το σουφλέ σημαίνει κάτι που φουσκώνει από μια πνοή. Όπου, αυτή η πνοή, στην περίπτωσή μας έρχεται κυρίως από τη μαρέγκα, τα χτυπημένα ασπράδια αβγών, που κρατάνε μέσα τους το αέρα. Αλλά και όταν επιτευχθεί ο σκοπός, δηλαδή το φούσκωμα, το σουφλέ πρέπει να φθάσει άμεσα στο πιάτο και στο κουτάλι, μια και το ξεφούσκωμα είναι γρήγορο, άμεσο και καθ’ όλα απογοητευτικό. Επηρεάζεται η γεύση του σουφλέ από το φούσκωμα; Όχι, καθόλου. Και ξεφουσκωμένο το σουφλέ είναι ένα νόστιμο γλυκό. Απλώς, χάνει σε impact. Χάνει το χειροκρότημα και το επιφώνημα. Ένα επίπεδο σουφλέ είναι απλώς ένα γλυκό. Ένα φουσκωμένο σουφλέ είναι μια ονειροφαντασία και η αδιαμφισβήτητη μαρτυρία της βιρτουοζιτέ του δημιουργού. Κατόπιν όλων τούτων, θα λέγαμε πως τα σουφλέ είναι μάλλον θέμα show off και λιγότερο θέμα γεύσης. Ποιος θα αρνηθεί, όμως, την ιδιαίτερη αξία του θεάματος και μάλιστα σε κάτι όπως τα γλυκά, τη ζαχαροπλαστική, που εκ προοιμίου είναι ο ορισμός του μη αναγκαίου σε επίπεδο θρέψης, αλλά και τόσο απαραίτητου σε επίπεδο ευχαρίστησης; Πολλά tips για την επιτυχία του σουφλέ εδώ.

Updated: 13/01/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 03/02/17

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…