Follow us

Τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων

Από τις πιο απλές δίπλες, ως τον πιο απαιτητικό σοκολατένιο κορμό, τα γλυκίσματα των ημερών δεν έχουν τελειωμό. Ανάψτε φούρνους κι ας μυρίσει το σπίτι Χριστούγεννα…

Τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων

Αληθινά, τα Χριστούγεννα είναι συνδεδεμένα με τα περισσότερα γλυκά από κάθε άλλη μεγάλη γιορτή. Και μάλλον δεν υπάρχει σπίτι που δεν θα ανάψει έναν “γλυκό” φούρνο αυτές τις μέρες. Ακόμα και για τα παιχνιδιάρικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, που κάνουν και για ένα τέλειο δώρο, αλλά κρεμιούνται και σαν στολίδι στο δέντρο: ιδανικά για μια χαρούμενη συνεργασία με τα παιδιά στην κουζίνα.

Τα υπέροχα γλυκά των Χριστουγέννων

Αρχίζουμε, λοιπόν: μελομακάρονα, κουραμπιέδες, μπισκότα -τα κλασικά και απαραίτητα. Κοντά στη γιορτή, γιατί όχι ένα αφράτο πανετόνε ή μυρωδάτα τσουρέκια και οι παραδοσιακές δίπλες. Για το τραπέζι Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ένας θεαματικός σοκολατένιος κορμός θα εντυπωσιάσει. Πέρα από αυτά, παίζουν και όλα τα γλυκά με κάστανο, κάθε μορφής σοκολατένια κεράσματα και, γενικά, η σοκολάτα.

Για την Πρωτοχρονιά, η βασιλόπιτα μπορεί να είναι “εύκολη” με τη μορφή ενός μοσχομυριστού κέικ ή λίγο πιο απαιτητική, με τη μορφή του τσουρεκιού. Σε κάθε περίπτωση, το “σπιτικό” έχει μια άλλη αύρα. Αποπνέει τη ζεστασιά της ετοιμασίας του και την αγάπη της οικοδέσποινας. Όσφρηση, όψη και γεύση προσθέτουν πόντους στη γιορτινή ατμόσφαιρα. Από τη στιγμή που θα μυρίσει το σπίτι και θα το θαυμάζουμε στην πιατέλα σαν μέρος του γιορτινού στολισμού, μέχρι τη στιγμή που θα σταθεί υπερήφανα στο τραπέζι για ν’ απολαύσουμε τη γεύση του.

Στις συνταγές που ακολουθούν, θα βρείτε σίγουρα αυτή που ταιριάζει στα γούστα, στις περιστάσεις και στη δυνατότητά σας.

Updated: 14/12/2020
Ημερομηνία α' δημοσίευσης: 11/12/2017

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…