Follow us

Τράϊφλ με αμύγδαλα και σοκολάτα

Τράϊφλ με αμύγδαλα και σοκολάτα

Υλικά

500 γρ. κέικ βανίλιας
500 γρ. σαντιγί
200 γρ. αμύγδαλα λευκά καβουρδισμένα
300 γρ. ανάμεικτα γρ. φρουϊ γλασέ ψιλοκομμένα
Για την γκανάς:
300 γρ. κουβερτούρα
300 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι
Για το σιρόπι:
¾ φλ. νερό
¾ φλ. ζάχαρη
½ φλ. ρούμι λευκό ή λικέρ Γκραν Μαρνιέ ή Κουαντρό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την γκανάς: ανακατεύουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα κομμένα σε μικρά κομματάκια και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε πάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Φτιάχνουμε το σιρόπι: βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να χλιάνει και προσθέτουμε το ποτό.
Κόβουμε το κέικ σε κομματάκια, βάζουμε μια στρώση σε βαθύ μπολ και το ραντίζουμε με το σιρόπι. Καλύπτουμε με την γκανάς, σκορπάμε λίγα φρουΐ γλασέ και λίγα αμύγδαλα και σκεπάζουμε με τη σαντιγί. Συνεχίζουμε έτσι ώσπου να τελειώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι σαντιγί. Γαρνίρουμε με ξύσμα κουβερτούρας, αμύγδαλα και κερασάκια γλασέ. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν σερβίρουμε με ένα μεγάλο κουτάλι. Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε ατομικά μπολ ή φαρδιά ποτήρια με πόδι.

A.T.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…