Follow us

Baba au rhum με τσουρέκι

Baba au rhum με τσουρέκι

Υλικά

1 κ. τσουρέκι
Για το σιρόπι
1 φλ. ζάχαρη
⅔ φλ. καλό σκούρο ρούμι
1 δόση βανιλίνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καθαρής βανίλιας
Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
⅓ μαστίχα σε σκόνη
Για τη γαρνιτούρα: φράουλες, μπλούμπερις, φραγκοστάφυλα, κ.λπ. πλυμένα και καθαρισμένα

Εκτέλεση

Αφαιρούμε από το τσουρέκι την σκούρα κρούστα και του δίνουμε ένα ενιαίο πάχος, ισιώνοντας τις γωνίες. Το βάζουμε σε ταψάκι.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι: ανακατεύουμε τη ζάχαρη και 1 ½ φλ. νερό σε κατσαρολάκι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτουμε το ρούμι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να αρχίσει να πήζει και να κάνει απαλές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαστίχα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μέχρι να σχηματισθούν σκληρές κορυφές (μην το παρακάνουμε στο χτύπημα διότι αντί για σαντιγί θα φτιάξουμε βούτυρο!). Αφήνουμε στο ψυγείο.
Περιχύνουμε σιγά -σιγά με το σιρόπι το τσουρέκι και το αφήνουμε να το απορροφήσει τελείως, γύρω στις 5 ώρες. Απλώνουμε επάνω τη σαντιγί και στολίζουμε με τα φρούτα πριν σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…