Follow us

Τιραμισού (του Χρήστου Βέργαδου)

Τιραμισού (του Χρήστου Βέργαδου)

Υλικά

Για την κρέμα
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
5 κρόκοι αβγών
1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
2 κάψουλες βανίλιας

1 κουτί σαβαγιάρ
κακάο
Για το σιρόπι
400 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Εκτέλεση

Για την κρέμα
Βάζετε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη σε μπεν μαρί ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα χειρός, μέχρι ν’ ασπρίσουν
και να ζεσταθούν καλά. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τις βανίλιες και ανακατεύετε. Σε ένα μπολ χτυπάτε την κρέμα
γάλακτος μαζί με τον στιγμιαίο καφέ μέχρι να σφίξει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το μασκαρπόνε μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτετε στη χτυπημένη κρέμα το μείγμα των κρόκων και το μείγμα του τυριού, και
ανακατεύετε απαλά με το σύρμα χειρός ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Για το σιρόπι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε το νερό και τη ζάχαρη να πάρουν μία βράση. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον
στιγμιαίο καφέ και ανακατεύετε για να διαλυθεί. Μόλις κρυώσει λίγο το σιρόπι, βυθίζετε για μερικά δευτερόλεπτα τα σαβαγιάρ
και στη συνέχεια τα στρώνετε στο σκεύος ή σε ένα ποτήρι που θα σερβίρετε. Απλώνετε από πάνω την κρέμα και λίγο πριν
από το σερβίρισμα πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια με κακάο.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου "Σχολείο Ζαχαροπλαστικής", εκδόσεις Διόπτρα.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…