Follow us

Μους σοκολάτας με κεράσια (του Jamie Oliver)

Μους σοκολάτας με κεράσια (του Jamie Oliver)

Υλικά (για 6 μερίδες)

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (70% κακάο)
1 κονσέρβα κεράσια σε σιρόπι (400 γρ.)
200 ml παχιά κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. ψιλή καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση (συνολικός χρόνος 30 λεπτά)

Λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (βάλτε τη σε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρόλα με νερό που βράζει, προσέξτε να μην ακουμπάει το σκεύος σε νερό) και αφήστε στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά. Στο μεταξύ σιγοβράστε τα κεράσια με το σιρόπι τους σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξουν και αποσύρετε.
Χτυπήστε την κρέμα σε αφράτη σαντιγί. Χωρίστε τα αυγά, προσθέστε τους κρόκους στην κρέμα μαζί με τη ζάχαρη και χτυπήστε για να ενωθούν. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι στα ασπράδια και με έναν καθαρό αυγοδάρτη χτυπήστε μέχρι να σφήξουν καλά. Ρίξτε την κρύα σοκολάτα στην κρέμα και κατόπιν ομογενοποιήστε με πολύ απαλές κινήσεις με ασπράδια.
Μοιράστε τη μους σε έξι ποτήρια ή μπολ, βάζοντας ενδιάμεσα τα κεράσια με το σιρόπι τους και ολοκληρώστε με μερικά ωραία κεράσια στην κορυφή.

*Η συνταγή είναι από το βιβλίο του Jamie Oliver “5 υλικά”, εκδόσεις Ψυχογιός.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…