Follow us

Ψητά ροδάκινα με γκρανόλα και σαντιγί

Ψητά ροδάκινα με γκρανόλα και σαντιγί

Υλικά

4 λευκόσαρκα ροδάκινα
4 κ.γ. βούτυρο
4 κ.γ. μέλι
Για τη γκρανόλα
1 φλ. βρώμη
2 κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα
4 -5 κ.σ. ξανθές σταφίδες 
2-3 κ.σ ελαιόλαδο απαλό 
2 -3 κ.σ. μέλι ή μελάσα
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
150 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα: τα πλένουμε καλά, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα με το κοίλο μέρος προς τα πάνω. Βάζουμε στη λακουβίτσα που έχει αφήσει το κουκούτσι από ένα κομματάκι βούτυρο και λίγο μέλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 20 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, μεταφέρουμε σε πιατέλα, αφήνουμε να κρυώσουν και βάζουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να πήξει και ενσωματώνουμε χτυπώντας πάντα την ζάχαρη. Αφήνουμε στο ψυγείο.
Ετοιμάζουμε τη γκρανόλα: ανακατεύουμε σε μπολ τη βρώμη και τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το μέλι ή τη μελάσα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μισή ώρα, ανακατεύοντας 2-3 φορές.
Μεταφέρουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει λίγο το μείγμα και ανακατεύουμε μέσα τις σταφίδες.
Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε το κοίλο μέρος με γκρανόλα και γαρνίρουμε με τη σαντιγί και φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

A.T.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…