Follow us

5 υπέροχα γλυκίσματα με μήλα

5 υπέροχα γλυκίσματα με μήλα

Είναι το πιο σπιτικό, το πιο εύκολο και πιο “χορταστικό” γλυκό, που μπορείς να ετοιμάσεις. Αν και δεν έχει βγει από τα σπλάχνα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής παράδοσης, εδώ και πολλά χρόνια έχει πάρει θέση ανάμεσα στις αγαπημένες συνταγές του σπιτιού, είναι ένα από τα πιο ωραία συνοδευτικά του καφέ και μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά σαν σνακ στο γραφείο ή στο σχολείο. Ταιριάζει πολύ με τα καρύδια, τα φουντούκια αλλά και τα αμύγδαλα, αρωματίζεται κατ΄ εξοχήν με την κανέλα, αλλά δεν λέει όχι και στο μοσχοκάρυδο και στο γαρύφαλλο. Η μαστίχα και το ξύσμα λεμονιού κάνουν επίσης ωραίο παιχνίδι με τα μήλα, ενώ η τόνκα, ένα μπαχαρικό με γλυκιά μυρωδιά που θυμίζει βανίλια δίνει μια ενδιαφέρουσα αρωματική διάσταση. Αν και το βούτυρο είναι το σύνηθες υλικό της, μπορεί θαυμάσια να αντικατασταθεί με ελαιόλαδο, όχι απαραίτητα κάτι ελαφρύ, και το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πηγαίνει μια χαρά.

Updated: 13/10/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 19/10/18

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…