Follow us

Γλύκισμα με μήλα και κραμπλ από καρύδια

Γλύκισμα με μήλα και κραμπλ από καρύδια

Υλικά

6 μήλα
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. σιμιγδάλι
250 ml κρέμα γάλακτος
2 δόσεις βανιλίνη
3 ½ κ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
Για την επικάλυψη
250 γρ βούτυρο
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. καρυδόψυχα τριμμένη

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα. Τρίβουμε τα μήλα στη χοντρή μεριά του τρίφτη μέσα σε μπολ (θέλουμε το ζουμί τους) και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Τα αφήνουμε στην άκρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C. Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε στη φόρμα το μείγμα αλευριού-σιμιγδαλιού σε στρώσεις εναλλάξ και μήλων-κρέμας γάλακτος, τελειώνοντας με το αλεύρι. Ρίχνουμε σε μπολ τα υλικά για την επικάλυψη και τρίβουμε με τα δάχτυλα να γίνουν σαν ψίχουλα. Καλύπτουμε με το μείγμα την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μεγάλο είναι το ταψί. Αν δούμε ότι αρπάζει η επικάλυψη, σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει επάνω σε σχάρα πριν το κόψουμε.

A.T.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…