Follow us

Στην κουζίνα με καρπούζι

Στην κουζίνα με καρπούζι

Το καρπούζι σφραγίζει με τα χρώματα και τα αρώματά του την εποχή. Είναι μεγάλο, έντονο, ζουμερό, γλυκό και γενικά τα έχει όλα στον υπερθετικό βαθμό, όπως ακριβώς και το ελληνικό καλοκαίρι.
Το καρπούζι το προτιμούν οι περισσότεροι κυρίως και πρωτίστως ωμό. Λίγες οι συνταγές που το περιλαμβάνουν ως συστατικό γλυκού, ακόμα λιγότερες οι αλμυρές συνταγές. Στη χώρα μας, συμπορεύεται με τη φέτα και τα τελευταία χρόνια το έχουμε συναντήσει σε δημιουργίες των σύγχρονων σεφ μαζί με ντομάτα, ίσως και περασμένο από τη σχάρα, σε ενδιαφέρουσες σαλάτες.
Παρά τη σπανιότητα των σχετικών συνταγών με καρπούζι, αποτίοντας φόρο τιμής στο signature φρούτο του καλοκαιριού, προτείνουμε εδώ ιδέες για την αξιοποίηση του σε γλυκά εδέσματα. Ακόμα περισσότερες ιδέες, θα βρείτε εδώ, και εδώ.

Μάφινς με καρπούζι και κρέμα κακάο

Στην κουζίνα με καρπούζι

Smoothie με καρπούζι και ανανά

Smoothie με καρπούζι και ανανά

Σορμπέ καρπούζι σε κύβους

Σορμπέ καρπούζι σε κύβους

"Πίτσα" με καρπούζι, φρούτα και γιαούρτι

"Πίτσα" με καρπούζι, φρούτα και γιαούρτι

Κέικ με καρπούζι και σοκολάτα σε στρώσεις

Κέικ με καρπούζι και σοκολάτα σε στρώσεις

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…