Follow us

Τα παγωμένα καλοκαιρινά γλυκά

Τα παγωμένα καλοκαιρινά γλυκά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό μέσα στις ζέστες, από ένα παγωμένο γλυκό! Όχι παγωτό -αυτό είναι ένα ολόκληρο, ξεχωριστό κεφάλαιο. Απλώς, ένα γλυκό, που αναπόσπαστο κομμάτι της υπόστασής του είναι το πέρασμά του από το ψυγείο για κάμποσες ώρες. Δεν έχει σημασία αν χρειάζεται τη φωτιά ή όχι για να φτιαχτεί. Δεν έχει σημασία αν είναι ελαφρύ ή βαρυφορτωμένο με θερμίδες. Σημασία έχει πως είναι παγωμένο και αυτό αρκεί καλοκαιριάτικα. Οι συνταγές που σας προτείνουμε έχουν φρούτα, έχουν σοκολάτα, έχουν γλυκό κρασί ή γάλα καρύδας και παίζουν με όλα τα "βασικά" της εποχής: κρέμα, τσιζ κέικ, πουτίγκα, μέχρι και ρυζόγαλο. Είτε ως επιδόρπιο είτε ως μια αυτόνομη γευστική "στάση" μέσα στη μέρα, είναι κάτι που αξίζει να υπάρχει στο ψυγείο μας.

Updated: 14/06/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 12/08/19

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…