Follow us

Πουτίγκα μάνγκο με γάλα καρύδας

Πουτίγκα μάνγκο με γάλα καρύδας

Υλικά

3 φρέσκα ώριμα μάνγκο (γύρω στα 500 γρ. καθαρή σάρκα) σε κυβάκια
1 μάνγκο καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους για γαρνιτούρα
8 γρ. ζελατίνη σε σκόνη
160 ml γάλα καρύδας
60 ml κρέμα γάλακτος
½ φλ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζελατίνη να μουσκέψει σε λίγο κρύο νερό. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μισό γάλα καρύδας και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη ζελατίνη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε το μάνγκο στο μπλέντερ και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καρύδας. Δουλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Ενώνουμε το μείγμα μάνγκο-γάλα καρύδας με το μείγμα της ζελατίνης και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι, πιέζοντας καλά με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μοιράζουμε την πουτίγκα σε ποτήρια και στολίζουμε με τους κύβους του μάνγκο. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 5 ώρες πριν σερβίρουμε.

Α. Τ

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…