Follow us

Μπράουνις

Μπράουνις

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
120 γρ. αλεύρι
4 αβγά
80 γρ. ζάχαρη
Για την γκανάς
340 γρ. κουβερτούρα
1 ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
Για τη γαρνιτούρα
Γλυκό του κουταλιού καρότο

Εκτέλεση

Βάζουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μικρά κομματάκια μαζί με το βούτυρο σε κατσαρολάκι και τοποθετούμε επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν-μαρί). Το μπολ δεν πρέπει ν’ ακουμπάει στο νερό. Όταν λιώσει η κουβερτούρα, αποσύρουμε από την εστία και χτυπώντας με τον αβγοδάρτη ή το μίξερ χειρός, ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αβγά ένα-ένα και το αλεύρι. Όταν ενσωματωθούν όλα τα υλικά, αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί γύρω στη μισή ώρα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι και τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι. Μεταφέρουμε στο ταψί τον χυλό και ψήνουμε για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε σχάρα.
Ετοιμάζουμε την γκανάς: τοποθετούμε την κουβερτούρα σε μπολ κομμένη σε μικρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και, λίγο πριν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, έτσι ώστε να την καλύψει εντελώς. Αφήνουμε να κάτσει για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περιχύνουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια. Γαρνίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο γλυκό του κουταλιού καρότο.

Α. Τ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…