Το είδος, που συγγενεύει αρκετά με το δικό μας τσoυρέκι, αποκτά για πρώτη φορά το μαγαζί του στην Ελλάδα. Η ιδέα ανήκει στον Γάλλο, πολιτογραφημένο στη χώρα μας γνωστό και βραβευμένο chef Jean Charles Metayer, ενώ την παρασκευή τους έχει αναλάβει ο expert αδελφός του Sebastian.
Τα μπριός βγαίνουν πολλές φορές την ημέρα από τον φούρνο, φρεσκοψημένα και μυρωδάτα, σε ουκ ολίγες εκδοχές: με σταφίδα και κανέλα, σκέτα με πέρλες ζάχαρης, με σοκολάτα και κράνμπερις, με πορτοκάλι και φουντούκια είναι μερικές μόνο από τις γλυκές προτάσεις, που στοιχίζουν 2,50€, και υπάρχουν και σε οικογενειακό μέγεθος για το σπίτι. Γιατί, βέβαια, υπάρχουν και οι αλμυρές: με καβούρι, σπαράγγι και μαγιονέζα κάρι, σε ψωμάκι μπριοσέ με προσούτο, πέστο και μους τυριού, σε τοστάκι με γαλοπούλα, κρητική γραβιέρα και κομματάκια τρούφας (4-4,90€), αλλά και ένα σπέσιαλ burger-cheddar (7€). Μια διαφορετική και ενδιαφέρουσα πρόταση είναι οι σαλάτες μέσα σε μεγάλα μπριός: σαν το Ceasar’s bowl με κοτόπουλο, παρμεζάνα και ceasar’s sauce ή την κινόα με αβοκάντο.
Ο Jean Charles μας παρουσίασε πολύ υπερήφανος και τα μονοποικιλιακά ελληνικά του μέλια, από θυμάρι, ερείκη, βελανιδιά και άνθος βαμβακιού. Το Brio, που ανοίγει καθημερινά στις 7:00 διαθέτει και έναν επιλεγμένο μονοποικιλιακό καφέ Βραζιλίας, από τη βραβευμένη φάρμα Carma de Mina, που απολαμβάνουν αρκετοί και στο προαύλιο μαζί με το μπριός τους, εκτός αν προτιμάτε τα ροφήματα-τσάγια με μυρωδάτα mix βοτάνων. Δεν λείπει και το δροσερό Prosecco, που κάνει ωραίο pairing με το μπριός. Και δεν είναι όλα. Γιατί ετοιμάζονται και τα Brio super drinks!
Σολωμού 9 | Ν. Ψυχικό | ώρες λειτουργίας: 7 π.μ.-8 μ.μ. | τηλ. 21 0672 8128