Follow us

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Χωρίς ζάχαρη ή χωρίς αβγά; Μήπως χωρίς γλουτένη; Ένας καταξιωμένος ζαχαροπλάστης τολμά να βάλει “νερό στο κρασί του” και να δημιουργήσει συνταγές για όσους έχουν λόγους να στερούνται…

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο για πολλούς το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου, ενός καταξιωμένου pastry chef, με πλούσιο βιογραφικό σε Γαλλία και Ελλάδα και καθηγητή ζαχαροπλαστική. Όπως φαίνεται και από τον τίτλο, εδώ θα βρούμε γλυκά, που δεν περιέχουν κάποια κοινά υλικά της ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με την περίπτωση. Το συμπέρασμα, που εμφανίζεται και σαν υπότιτλος του βιβλίου είναι ότι, τελικά… “τα γλυκά είναι για όλους!”. Είναι, όντως, εντυπωσιακό το πόσα είναι τα “χωρίς”, που διαχειρίστηκε σε αυτό το βιβλίο ο Χρήστος Βέργαδος. Έχει για όλους!

Τα κεφάλαια: Χωρίς ζωικά, Χωρίς αλεύρι, Χωρίς αβγά, Χωρίς γλουτένη, Χωρίς ζάχαρη, Χωρίς χρόνο, Χωρίς πολλές θερμίδες, Χωρίς φούρνο… Έτσι, λοιπόν, για παράδειγμα, μπορείς να φτιάξεις έναν κορμό μόκα ή τούρτα Πάβλοβα χωρίς γλουτένη, σαραγλί χωρίς ζωικά, κέικ καρύδας χωρίς αλεύρι, τάρτα μήλου χωρίς ζάχαρη…

“Γλυκά χωρίς…” του Χρήστου Βέργαδου

Σχετικά με τον συγγραφέα, να αναφέρουμε χαρακτηριστικά, ότι ο Χρήστος Βέργαδος το 2012 ανέλαβε pastry chef στο βραβευμένο µε ένα αστέρι Michelin εστιατόριο του François Gagnaire στη νότια Γαλλία. Είναι pastry chef και δηµιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύµβουλος ζαχαροπλαστικής µεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Σχολείο Ζαχαροπλαστικής”, το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία ΕΥ ΖΗΝ.

Αξίζει αναφορά και στο πολύ καλό food styling και τις φωτογραφίες των συνταγών.

Ειδικά για τους αναγνώστες μας, μας δίνει μια συνταγή από το εν λόγω βιβλίο, ενώ στη συνέχεια θα βρείτε και τρεις ακόμα συνταγές. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Επίσης...

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

3 ιδέες για βουτήματα που πάνε τέλεια με τον καφέ σου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Καφέ, σου δίνουμε τρεις λύσεις για να φτιάξεις τα δικά σου νόστιμα συνοδευτικά για την αγαπημένη πρωινή συνήθεια.

Περισσότερα από

Γλυκό

Γλυκές δημιουργίες με καφέ για την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ

Η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ είναι η ιδανική αφορμή να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια με γλυκές συνταγές που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του καφέ.

Τρία πρωτότυπα κέικ για να εντυπωσιάσεις

Δοκίμασε να φτιάξεις τα τρία κέικ που σου προτείνουμε, τα οποία βασίζονται σε υλικά που δεν βρίσκεις συνήθως στις κλασικές συνταγές.

Καιρός για κεράσια

Βαθυκόκκινα Βοδενών, έντονο κερασί Πιερίας, φωτεινά κροκί πετροκέρασα... Βάλτε ένα μπολ μπροστά σας και ελάτε να πούμε δυο λόγια γι' αυτό το φρούτο, που συνεχίζει να υπακούει στη φυσική του πορεία ωρίμανσης και να μας κάνει παρέα μόνο για λίγο καιρό το χρόνο…